Vänd blicken inåt!

Vänd blicken inåt!

Vänd blicken inåt i fastigheten, installationsutrymmen måste börja prioriteras!

Vi har idag ett systemfel där man redan på ritbordet inte tar hänsyn till installationerna och den tekniska isoleringen och dess utrymmesbehov. Med de energikrav som ställs idag räcker det inte med att ha ett välisolerat klimatskal, isoleringen av installationerna har en betydande roll för att vi gemensamt ska kunna uppnå de uppsatta klimatmålen.

Värmeförlusterna från installationerna ”kommer fastigheten till godo” är något vi inom branschen ofta får höra, – Det är lika intelligent tänkt som att placera radiatorn i garderoben som en vis man sa för många år sedan…

Det handlar om att vi alla inom installationsbranschen måste ändra vårt tänk och beteende kring den tekniska isoleringen

Hjälps vi åt kommer vi gemensamt bidra till både mer komfortabla-, energismarta- och brandsäkrabyggnader. Det dags att göra plats för installationer och den tekniska isoleringen!

Platsbehov för rör- och luftbehandlingsinstallationer, se kapitel 8 i Branschstandard Teknisk Isolering, BTI.

För att säkerställa fullgott resultat och funktion av den tekniska isoleringen bör isoleringsentreprenören upphandlas innan startmötet för det aktuella projektet avhandlats.

Värt att betänka vid upphandling av en isoleringsentreprenad – Ifrågasätt alltid lägsta anbud, ni och i slutändan fastighetsägaren får vad ni betalar för!

Matthias

Vi belyser de viktigaste frågorna kring smarta och energieffektiva byggnader, stödjer och vidareutbildar våra medlemsföretag samt marknadsför branschen mot myndigheter, konsulter och andra organisationer.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer