Boverket och Energimyndigheten föreslår krav på inspektion

Boverket och Energimyndigheten föreslår krav på inspektion

I ett gemensamt regeringsuppdrag har Boverket och Energimyndigheten utrett hur krav på inspektion av uppvärmningssystem och luftkonditioneringssystem ska införas i svenska regler. Kravet på inspektion finns i EU:s direktiv om byggnaders energiprestanda.

Svaret på regeringsuppdraget finns i rapporten ”Inspektion av uppvärmningssystem och luftkonditioneringssystem”, som lämnades till Regeringskansliet i maj 2019.

Inspektionen samordnas med energideklarationen

Enligt EU-direktivet om byggnaders energiprestanda, även kallat EPBD, är det system med nominell effekt på över 70 kW som ska inspekteras regelbundet. I svaret till regeringen föreslår de båda myndigheterna att krav på inspektionen samordnas med lagen och förordningen om energideklarationen för de byggnader som deklareras regelbundet, och att övriga byggnader ska rapporteras separat.

Läs denna artikel i sin helhet på Boverket

Matthias

Vi belyser de viktigaste frågorna kring smarta och energieffektiva byggnader, stödjer och vidareutbildar våra medlemsföretag samt marknadsför branschen mot myndigheter, konsulter och andra organisationer.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer