KUB – det webbaserade systemet för utbildningsavtal

KUB – Kvalitetssäkrad Utbildning, är framtaget av VVS-Branschens Yrkesnämnd i syfte att kvalitetssäkra och underlätta hanteringen av utbildning till VVS-montörer, industrirörmontörer, VVS-isolerare och isoleringsplåtslagare på företagen.

I KUB tecknas utbildningsavtalet mellan företag och anställd under utbildning och uppföljning sker direkt i systemet genom kunskapsfrågor, intygande av praktiska moment och uppfyllda kunskapsmål.

Så här fungerar KUB och IF-SKOLAN

Registrering av företag

För att kunna använda sig av KUB ska företaget vara kopplat till Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl, antingen som medlemmar hos Installatörsföretagen eller genom att ha tecknat ett hängavtal VVS med Byggnads. Företaget ansöker om inloggning till systemet och efter godkännande kan registrering av utbildningsavtal ske.

Vi kommer att kontrollera att företaget är kopplade till Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl och därefter skickas inloggningsuppgifter ut till den som registrerat sig.

Logga in på KUB

Adressen till KUB är kub.vvsyn.se. Där kan du logga in eller skicka en lösenordåterställning om du glömt ditt lösenord. Kontrollera din mejls skräppost om du skickat ett återställningsmejl som inte kommit fram.

Krav för det teoretiska branchprovet

För att få göra branschprovet ska lärlingen ha godkända betyg i vissa kurser. Vilka kurser det är kan du du se här. Det är företaget som intygar att lärlingen har godkända betyg. Godkända betyg för de som gått VF-programmet är A-E. Har lärlingen betyg F eller ett streck har inte godkänt resultat uppnåtts på  kursen.

Nyttiga länkar för KUB